ویزای موقت کانادا+ 12 نکته مهم که باید بدانید
سالها است که کشور کانادا، با تصویب و تدوین سیاست پذیرش مهاجر از سراسر دنیا، مقصد جدیدی برای آغاز زندگی افراد زیادی در جهان شده است. اما رسیدن به این کشور پهناور، مستلزم طی کردن مراحل قانونی بسیاری است. پروسه اخذ ویزای کانادا، در نخستین نگاه، ممکن است فرآیندی سخت و نا امید کننده به نظر برسد. شرایط ورود به کانادا شامل مراحل، تحقیقات و مستندات بسیاری میشود.
با این حال مهمترین نکته درباره ی کانادا این است که مقامات کانادایی واقعاً مهمانپذیر و خواستار مهاجران هستند. اما بدون شک حق دارند که از میان هزاران درخواستی که سالانه در سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا ثبت میشود، مناسبترین گزینهها را برای پذیرش انتخاب کنند.
برای داشتن ویزای کانادا باید بهترین گزینه را انتخاب کنید. یعنی ویزایی اخذ کنید که متناسب با شرایط شما و اهدافتان باشد. بسته به این شرایط و اهداف، روشهای زیادی برای اخذ ویزا و اقامت موقت کانادا یا مهاجرت دائمی به این کشور وجود دارد.
قبل از هر چیز بد نیست با انواع ویزای کانادا آشنا شوید. این آشنایی و کسب اطلاعات اولیه، محکمترین و اولین قدم در مسیر مهاجرت آسان به کانادا خواهد بود.
انواع ویزای کانادا
در یک دستهبندی کلی، ویزاهای قابل اخذ از کانادا، به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
- ویزاهای اقامت موقت کانادا
- ویزاهای اقامت دائم کانادا
اما هر دسته از این ویزاها خود گروه بندیهای مختلف و مجزایی دارند. در این مطلب در خصوص ویزاهای اقامت موقت کانادا اطلاعات جامعی ارائه خواهد شد.
انواع ویزاهای اقامت موقت کانادا
ویزای موقت یا Temporary Visa بهترین گزینه برای افرادی است که میخواهند در کشور کانادا، برای مدت زمان مشخصی، تحصیل کنند، در این کشور کار کنند یا برای تعطیلات به این کشور سفر کنند. در واقع اخذ ویزای موقت مناسب کسانی است که برای زمان محدودی امکان عزیمت به کشور کانادا و اقامت در خاک این کشور را دارند.
اما خود ویزاهای اقامت موقت کانادا انواع مختلفی دارد که در ادامه آنها را معرفی کرده و توضیح میدهیم.
-
ویزای تحصیلی ( دانشآموزی – دانشجویی) students visa
کشور کانادا برای دانشجویان یا دانش آموزان بینالمللی مقصد ایده آلی است. این کشور به شدت روی مسئله آموزش و پرورش در هر سطحی سرمایه گذاری کرده است. مهاجرت به کانادا برای تحصیل یکی از آرزوهای بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان در سراسر جهان است.
ویزای تحصیلی در سطح دانشجویی به افرادی داده میشود که توانسته باشند از یک دانشگاه معتبر در این کشور پذیرش گرفته باشند. فردی که بخواهد در یکی از مقاطع تحصیلی لیسانس یا بالاتر، در یکی از دانشگاهها یا کالجهای کشور کانادا تحصیل کند، باید ویزای دانشجویی دریافت کند.
همچنین ویزای دانش آموزی مختص کسانی است که تمایل داشته باشند در یکی از مدارس کانادا دوران دانش آموزی خود را سپری کنند.
سه نکته مهم در خصوص ویزای تحصیلی کانادا وجود دارد.
- اعتبار ویزای تحصیلی، چه دانش آموزی باشد یا دانشجویی، تا پایان مدت زمان تحصیل فرد در کشور کانادا است.
- همسر، فرزندان و والدین فردی که از کشور کانادا ویزای تحصیلی گرفته باشد، میتوانند به راحتی ویزای توریستی کانادا را دریافت کنند تا در مدت زمان تحصیل فرد، در کنار او در کشور کانادا باشند.
- همسر فردی که در کشور کانادا با ویزای تحصیلی مشغول درس خواندن است، میتواند ویزای کاری این کشور را بگیرد و در مدت زمان اقامت در کانادا به منظور ادامه تحصیل همسرش، به طور قانونی کار کند.
-
ویزای توریستی یا ویزیتوری یا Tourist or Visitor Visa
افراد به بسته به ملیت خود میتوانند برای اخذ ویزای توریستی یا ویزیتوری کانادا اقدام کنند. ویزای ویزیتوری همان ویزای بازدید کننده یا سفر است که یکی از شرایط ورود به کانادا است. یعنی اگر فردی قصد داشته باشد برای مدت زمان مشخصی به عنوان مسافر یا توریست به کشور کانادا سفر کند و تعهد میدهد که بعد از طی شدن مدت زمان اعتبار ویزا، به کشور خود باز میگردد، باید ویزای ویزیتوری بگیرد.
ویزای ویزیتوری دو نوع سینگل و مولتیپل دارد. که هر کدام ویژگیها و شرایط خاص خود را دارند.
- افرادی که ویزای سینگل دارند میتوانند تا پایان اعتبار ویزای خود در کشور کانادا بمانند. اما اگر زودتر از پایان اعتبار ویزا از کانادا خارج شوند، برای ورود مجدد به این کشور، باید دوباره ویزا بگیرند.
- اما کسانی که ویزای مولتیپل یا ویزای مولتی 5 ساله کانادا را میگیرند، میتوانند تا پایان اعتبار ویزای خود و بدون نیاز به درخواست مجدد اخذ ویزا، هر چند باری که تمایل داشته باشند به کشور کانادا سفر کنند و از آن خارج شوند. همچنین میتوانند در هر بار ورود به کانادا ۶ ماه در این کشور اقامت داشته باشند.
-
سوپر ویزای کانادا super visa
سوپر ویزا، یک ویزای موقت 10 ساله است. این ویزا به والدین افرادی داده میشود که شهروند رسمی کانادا بوده یا اجازه اقامت موقت در این کشور را داشته باشند. سوپر ویزای کانادا به والدین این افراد اجازه میدهد که وارد خاک این کشور شوند و برای مدت طولانی در کانادا، کنار فرزندانشان مانند.
-
ویزای کاری یا Work Permit
اگر فردی اجازه کار در کانادا، حتی برای مدت زمان محدودی را داشته باشد، از دو جنبه صاحب موقعیت بسیار خوبی شده است. اول آنکه تجربه کار در کشوری توسعه یافته که نیاز به مهارتهای مختلف و دانش گوناگون دارد، تجربه فوقالعاده مفیدی است. مزیت دوم آن است که در کانادا موقعیتهای شغلی خوبی با درآمدهای نسبتاً بالا وجود دارد. همچنین افرادی که با ویزای کاری در کانادا کار میکنند شرایط بهتری برای اخذ اقامت دائم این کشور را دارند.

به همین دلایل ویزای کاری یا Work permit در کانادا یکی از پر مخاطبترین ویزاها است. به هر حال اتباع خارجی برای کار کردن در این کشور نیاز به اجازه کار دارند.
دو شرط مهمی که برای اخذ ویزای کاری وجود دارد این است که :
- فرد یک پیشنهاد شغلی رسمی و قابل استناد از کانادا داشته باشد.
- این کار تنها به مدت 6 ماه به طول بینجامد. البته امکان تمدید ویزای کاری، تا حداکثر 4 سال نیز وجود دارد. به شرط آن که فرد متعهد شود بعد از پایان این مدت زمان خاک کانادا را ترک خواهد کرد.
-
ویزای کسب و کار یا نمایندگی Business Persons and Business Delegations Visa
اگر فرد یا گروهی بخواهند یک نمایندگی از شرکت فعال خود را در کشور کانادا تأسیس کنند، یا کسب و کار خاصی را در این کشور راه اندازی کنند، میتوانند از سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا، درخواست اخذ ویزایی با عنوان Business Persons and Business Delegations Visa یا ویزای کسب و کار یا نمایندگی را بکنند.
فرد یا گروهی که ویزای کسب و کار یا نمایندگی را میگیرند به هیچ عنوان حق کار کردن در شرکت های کانادایی را ندارند. این افراد تنها میتوانند در مورد قراردادهای تجاری با شرکتهای کانادایی مذاکره کنند یا قراردادی را امضا کنند.
اخذ ویزای کسب و کار شروط بسیار و قوانین مختلفی دارد. به طور مثال این ویزا تنها 6 ماه اعتبار دارد. گرچه میتوان مدت آن را به 3، 5 یا 10 سال افزایش داد. اما این امکان نیز یک شرط دارد و آن این است که متقاضی بیش از 6 ماه به طور مداوم در کانادا نماند. یعنی باید هر 6 ماه یک بار خاک کانادا را ترک کند و در صورت لزوم و نیاز دوباره به این کشور بازگردد.
-
اقامت موقت یا TRV
اگر فردی بخواهد برای مدت زمان بسیار کوتاهی، به طور مثال 2 هفته، بهمنظور خاصی در کشور کانادا حضور داشته باشد، میتواند درخواست اقامت موقت یا TRV کند. اقامت موقت یکی از شرایط ورود به کانادا و مناسب فردی است که میخواهد در یک کنفرانس یا ایونت شرکت کند و خیلی زود به کشورش باز گردد.
-
ویزای کار در تعطیلات یا Working Holiday Visa
در ابتدا بر این نکته باید تأکید کنیم که این ویزا به ایرانیها تعلق نمیگیرد. اما بد نیست بدانید که برخی از کشورها با کشور کانادا قراردادی با عنوان تبادل نیروی کار جوان دارند. طی این قرار، جوانان از 30 کشور مختلف طرف قرارداد میتوانند برای اخذ ویزای کار در تعطیلات یا Working Holiday Visa درخواست بدهند. نکته جالب این است که افرادی که شایسته دریافت این ویزا میشوند، به صورت کاملاً تصادفی از میان داوطلبین برگزیده میشوند.
-
ویزای اهدای عضو یا Organ donation visa
اگر فردی برای ادامه حیات خود نیازمند دریافت عضو باشد، میتواند از کشور کانادا برای این منظور ویزا دریافت کند. کشور کانادا پروسه اخذ ویزای اهدای عضو را تسهیل کرده است. نکته مهم در خصوص ویزای اهدای عضو این است که مدت زمانی که فرد میتواند با این ویزا در کانادا بماند تنها 6 ماه است. این زمان در صورتی افزایش پیدا میکند که پروسه درمان فرد کامل نشده باشد.
-
ویزای تولد کودک در کانادا یا Canada Visa for the Purpose of Giving Birth
چنانچه خانوادهای تمام شرایط اقامت موقت در کانادا را داشته و تمایل داشته باشند فرزند خود را در خاک این کشور به دنیا بیاورند، میتوانند ویزای تولد کودک در کانادا را دریافت کنند.
چند نکته مهم در خصوص ویزای تولد کودک در کانادا وجود دارد که به قرار زیر است:
- کودکی که در خاک کانادا متولد شود، شهروند رسمی این کشور محسوب میشود.
- مدت زمان اقامت خانوادهای که به منظور تولد فرزندشان به کانادا سفر کرده باشند، تنها 6 ماه است. این زمان قابل تمدید نیست.
- خانمهایی که با ویزای تولد کودک در کانادا فرزند خود را به دنیا میآورند از مزایای پزشکی و اجتماعی شهروندان کانادایی بهرهای نخواهند برد.
- اجازه اقامت و ویزای دائم و درخواست شهروندی کانادا به مادرانی که فرزند خود را در این کشور به دنیا آوردهاند داده نخواهد شد.
- ویزای تسهیلات Facilitation Visas
شهروندان دو تابعیتی کانادا، که گذرنامه کانادایی ندارند، اما گذرنامه کشور دیگری را دارند، میتوانند تحت شرایط خاصی ویزای تسهیلات یا Facilitation Visas بگیرند. به دلیل سخت بودن پروسه اخذ گذرنامه کانادایی، مهر ویزای تسهیلات روی ویزای ملیت فرد دو تابعیتی زده میشود. مدت اعتبار ویزای تسهیلات از چند ماه تا چند سال است. اما فردی که این ویزا را دریافت کرده نمیتواند از 6 ماه بیشتر بهطور مداوم در کانادا بماند. همچنین به دلیل آنکه این ویزا تحت شرایط خاص و بسیار ضروری صادر میشود، باید اداره مهاجرت کانادا را نسبت به ضروری بودن شرایط کاملاً توجیه کرد.
-
ویزای دیپلماتیک یا Diplomatic visas
همانطور که از نام این ویزا برمیآید، این ویزا مختص سیاسیون یا افرادی است که به اجازه رسمی کانادا برای انجام وظایف دولتی و رسمی خود نیاز دارند. مدت زمان اعتبار ویزای دیپلماتیک به اندازه مدت زمانی است که فرد برای انجام وظایف خود زمان نیاز دارد. البته فردی که ویزای دیپلماتیک دارد حداکثر به مدت 3 ماه میتواند در خاک کانادا بماند.
-
ویزای محرمانه یا Courtesy
اگر فردی از نظر رتبه و موقعیت در یک کشور، از مقام بالای برخوردار باشد، و به همین سبب نتواند ویزای دیپلماتیک بگیرد، میتواند برای اخذ ویزای محرمانه اقدام کند. به طور مثال اگر یک دیپلمات بخواهد به کانادا سفر توریستی داشته باشد میتواند به جای ویزای دیپلماتیک، ویزای محرمانه بگیرد.
مدت زمان اعتبار ویزای محرمانه که به آن Courtesy هم میگویند، 3 سال است. فرد با داشتن این ویزا میتواند در مدت 3 سال، مدام به کانادا سفر کند. اما در هر بار سفر نمیتواند بیش از 6 ماه در خاک این کشور بماند.

در پایان شاید بد نباشد اگر یک بار دیگر بر این موضوع تأکید کنیم که شرایط ورود به این کشور، به کمک انواع ویزای اقامت موقت کانادا فراهم است. مهاجرت به کانادا برای تحصیل، کار، سفر یا راه اندازی یک بیزینس و بسیاری اهداف دیگر صورت میگیرد. باید این موضوع را بپذیریم که مهاجرت آسان به کانادا به دلیل قوانین پیچیده، بررسیهای مکرر و تشریفات سخت اداری امکانپذیر نیست. البته راههای مهاجرت به کانادا بسیار است. به شرط آنکه فرد متقاضی بداند دقیقاً با چه هدفی میخواهد به این کشور برود و چطور باید برای انجام این کار اقدام کند تا در آن موفق شود. به هر حال قوانین کشور کانادا برای پذیرش مهاجر کاملاً مدون و بعضاً بسیار سختگیرانه است.