اخذ ویزای تحصیلی کانادا+شرایط و هزینه ها
شاید هیچ موضوعی در کشور کانادا به اندازه کیفیت آموزش، ارزشمند نباشد. مردم کانادا و دولت مردان این کشور به خوبی میدانند که سرمایهگذاری کردن روی مدارس و دانشگاهها، نه خرج کردن پول که تولید آن به معنای واقعی است.
افرادی که در هر مقطعی، خوب آموزش دیده و حرفه یا دانشی را در سطح عالی و کاربردی فرا گرفته باشند، در واقع نیروی کار متبحری هستند که میتوانند نیاز این کشور به دعوت از متخصصان سایر کشورها را برطرف کنند.
این افراد همان تولیدکنندگان واقعی پول هستند. همین دلیل باعث شده که این کشور در هیچ زمینهای به اندازه آموزش سرمایهگذاری مالی نکند.
بهای زیادی که دولت کانادا به مسئله آموزش در این کشور میدهد باعث افزایش روز افزون کیفیت مدارس و دانشگاههای کانادا شده است. شکی نیست که امکان درس خواندن در یکی از مقاطع تحصیلی در کانادا برای همه مردم جهان یک شانس عالی محسوب میشود
دانشگاههای کانادا سالانه بیش از 130000 دانشجوی بینالمللی را پذیرش میکنند. کشور کانادا با ارائه یک سیستم آموزشی بسیار با کیفیت توانسته دانشجویان و دانش آموزان زیادی را از سراسر جهان جذب خود کند. ویژگی مهمی که صدها فرهنگ مختلف را در این کشور گرد هم آورده و کانادا را از این نظر بسیار غنی کرده است.

تحقیقات گسترده، انتشارات علمی و همکاریهای بینالمللی، سه جنبه اصلی آموزش آکادمیک است که کشور کانادا روی آنها متمرکز عمل میکند.
مهاجرت تحصیلی یکی از پرمخاطبترین روشهای مهاجرت به کانادا است. اما اخذ ویزای دانشجویی کانادا چقدر دشوار است؟ وقتی تصمیم میگیرید در یک کشور دوم تحصیل کنید دانستن این موضوع اهمیت ویژهای خواهد داشت.
آنچه در ادامه این مطلب مطالعه خواهید کرد توضیح چگونگی و جزئیات مهم مهاجرت تحصیلی کانادا و اخذ ویزای دانشجویی این کشور است.
ویزای تحصیلی کانادا چند نوع است؟
اولین نکته در خصوص ویزای تحصیلی کانادا یا Student Visa این است که این ویزا به دو نوع:
- ویزای دانشآموزی
- ویزای دانشجویی
تقسیم میشود. بدیهی است که تفاوت اصلی در خصوص این دو ویزا، سن درخواست دهنده و مقطع تحصیلی او است.
ویزای دانشآموزی کانادا

این ویزا برای افراد زیر 18 سال که تمایل به تحصیل در یکی از مدارس کانادا را داشته باشند، صادر میشود.
چند نکته مهم در خصوص ویزای دانشآموزی کانادا وجود دارد که به قرار زیر است:
- کودکانی که سن آنها قانونی نباشد، یعنی از 18 سال کمتر باشد، نمیتوانند بدون حضور یکی از والدین خود، یا یک فرد معتبر و قانونی به عنوان سرپرست، در کشور کانادا تحصیل کنند. بد نیست بدانید که سن قانونی در برخی از ایالتهای کشور کانادا 19 سال است.
- پدر و مادر دانشآموز متقاضی یا سرپرست او باید ثابت کنند که از پس هزینههای تحصیل فرزندشان در کانادا برمیآیند
- برای ورود به مدارس کانادا به منظور ادامه تحصیل، فرد باید از یک مدرسه در این کشور نامه پذیرش داشته باشد
- همه مدارس کانادا جزو مدارس معتبر این کشور هستند. بنابراین اینکه فرد در کدام مدرسه پذیرش شود، در روند اخذ ویزا تأثیری ندارد.
ویزای دانشجویی کانادا

اگر فردی از یکی از مؤسسات آموزش عالی در کانادا، نامه پذیرش یا DLI داشته باشد، میتواند برای ادامه تحصیل از این کشور ویزای دانشجویی بگیرد. این اولین و مهمترین شرط برای موافقت سازمان مهاجرت این کشور برای اعطای ویزای تحصیلی کانادا است.
مؤسسات آموزش عالی در کشور کانادا شامل دانشگاهها، کالجهای محلی، مدرسه عالی علوم و فنون کاربردی و مدرسه هنر کاربردی میشود. بسته به رشته تحصیلی و مرکز آموزشی منتخب فرد، یک دوره آموزشی در مقطع لیسانس به طور متوسط بین 3 تا 4 سال و در مقطع فوقلیسانس بین 1 تا 3 سال طول میکشد.
مراحل اخذ ویزای دانشجویی کانادا
برای اخذ اجازه مهاجرت ویزای تحصیلی کانادا از این کشور، باید مراحل زیر را طی کنید. نکته بسیار مهمی که بهتر است آن را مدنظر داشته باشید این است که امکان دارد این مراحل در ایالات مختلف کانادا متفاوت باشد. چه از نظر درخواست نامه پذیرش از دانشگاه تا مرحله اثبات تمکن مالی برای ادامه تحصیل در کانادا. به هر حال پروسهای که در ادامه مطالعه خواهید کرد یک دستورالعمل کلی است.
1- مرکز آموزش عالی یا دانشگاهی که میخواهید در آن ادامه تحصیل دهید را انتخاب کنید، برای آن درخواست دهید و منتظر نامه پذیرش بمانید

این اولین قدم فرد برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا است. یعنی در پله نخست باید در خصوص رشته تحصیلی مورد نظر خود به اندازه کافی تحقیقات کنید. سپس دانشگاه، کالج یا مرکز آموزشی مورد نظر خود را از میان گزینههای موجود برگزینید. سپس برای مرکز آموزشی منتخب خود درخواست پذیرش(اپلای Apply) ارسال کنید.
مسئولین مرکز آموزشی مورد نظر شما، درخواست پذیرش را بررسی کرده و در صورت عدم وجود مشکل، نامه پذیرش را برای شما ارسال میکنند. با در دست داشتن این نامه قبولی میتوانید برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا از سایت مهاجرت کانادا درخواست ویزای اقامت موقت تحصیلی کنید.
چند نکته مهم در خصوص این مرحله وجود دارد.
- برای آشنایی با دانشگاهها یا مراکز آموزشی مختلف، میتوانید از طریق سایت اداره مهاجرت کانادا، ایالت مورد نظر خود برای ادامه تحصیل را انتخاب کنید. بعد مراکز آموزشی مختلف را در آن بیابید. سپس بهاندازه کافی در خصوص هر دانشگاه یا کالج تحقیق کنید.
- روند یکسانی برای ارسال درخواست پذیرش در دانشگاههای مختلف کانادا وجود ندارد. شما میتوانید بعد از انتخاب مرکز آموزشی دلخواه خود با دفتر امور بینالملل آن تماس گرفته و در خصوص چگونگی مراحل ارسال درخواست از آنها سؤال کنید.
- اغلب مراکز آموزش عالی در کشور کانادا برای پذیرش درخواست از شما نمره و مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه میخواهند.
- برای پذیرفته شدن در برخی از مؤسسات نیز نیاز به ارائه مقاله، انگیزه نامه تحصیلی یا شرح تجربیات شخصی دارید. ضمناً ممکن است به توصیهنامه، گواهی دورههای فوقبرنامه، گواهی ارائه خدمات عمومی، فعالیتهای ورزشی و جزئیات جوایز اخذ شده یا بورسیه تحصیلی کانادا که کسب کردهاید، نیاز داشته باشید.

2- بررسی کنید که آیا برای تحصیل در کشور کانادا نیاز به ویزای دانشجویی دارید یا خیر؟
اگر یکی از شروط زیر برای شما محقق باشد، برای ادامه تحصیل در کانادا نیاز به ویزای اقامت موقت تحصیلی نخواهید داشت.
- شما یکی از اعضای خانواده یا کارمندان سفارت یک کشور خارجی در کانادا هستید که توسط وزارت امور خارجه یا سازمان تجارت و توسعه این کشور معتبر شناخته میشوید.
- شما در یک برنامه تحصیلی ثبت نام کردهاید که طول مدت برگزاری آن از 6 ماه کمتر است. به طور مثال در یک کارگاه عکاسی 3 ماهه ثبت نام کردهاید که توسط یک دانشگاه معتبر برگزار میشود
3- درخواست خود را برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا ثبت کنید

به محض دریافت نامه قبولی از دانشگاه، زمان آن است که به مرحله بعدی بروید. در این مرحله باید درخواست ویزای تحصیلی کانادا که به آن Student Visa گفته میشود، را ثبت کنید. این درخواست میتواند بهصورت آنلاین یا دستی ثبت شود.
اگر تصمیم دارید درخواست صدور ویزای تحصیلی کانادا را به صورت آنلاین ثبت کنید، باید به وبسایت رسمی اداره مهاجرت کانادا مراجعه کرده و فرمهای موجود را پر کنید. در غیر این صورت باز هم باید فرمهای ثبت درخواست را از این وبسایت دریافت کرده و بعد از پر کردنشان با مراجعه به یک visa Application Center یا Vac آنها را تحویل دهید
VAC در حقیقت یک مرکز طرف قرارداد با سفارت کانادا است که امور مربوط به صدور ویزا و پیگیری آن را انجام میدهد. برای افرادی که در ایران زندگی میکنند نزدیکترین VAC در کشور ترکیه یا امارات متحده عربی است.

4- مدارک مورد نیاز برای بررسی به منظور صدور ویزای تحصیلی را آماده کنید
موارد زیر جزو مدارکی است که برای اخذ ویزا به آنها نیاز خواهید داشت. پیش از مطالعه این بخش به خاطر داشته باشید که ترجمه مدارک به یکی از دو زبان انگلیسی و فرانسه امکانپذیر و مورد قبول است.
- نامه پذیرش دانشگاه یا موسسه آموزش عالی مقصد
- آخرین مدرک تحصیلی ترجمه شده
- ریز نمرات آخرین مدرک تحصیلی ترجمه شده
- برنامه تحصیلی یا Study Plan
- فرم های پر شده درخواست ویزای دانشجویی از کانادا
- مدرک اثبات منابع مالی کافی برای پشتیبانی و حمایت از تحصیلات خود در کانادا، اعم از شهریه و هزینههای زندگی
- گواهی عدم سوء پیشینه ترجمه شده
- مدرک پزشکی معتبر برای اثبات سلامت جسمی و روحی ( توجه داشته باشید که اگر اداره مهاجرت کانادا تشخیص بدهد که لازم است معاینات پزشکی انجام دهید، ملزم به انجام این معاینات هستید.)
- اسکن صفحه اول آخرین پاسپورت و صفحاتی که مهر ویزا دارند
- اسکن اصل شناسنامه به همراه ترجمه آن ( به یاد داشته باشید که اگر همسر شما به عنوان همراه قرار است در طول مدت زمان تحصیل در کانادا، در کنار شما باشد، اسکن اصل شناسنامه او به همراه ترجمه آن نیز لازم است)
- دو قطعه عکس 5 در 3 و 5 در 4
- سند و مدارک مربوط به داراییهای شخصی
- نامه سابقه و بیمه کاری ( لزوم ارائه این مدرک برای اثبات تعهد شما به بازگشت به وطن و ترک کانادا بعد از اتمام دوره آموزشتان است)
- فیش واریز شهریه
- اگر جزو متقاضیان ادامه تحصیل در استان کبک هستید باید نامه CAQ را نیز ارائه کنید.
امکان دارد به جز 15 مورد فوق، دانشگاه مقصد شما به طور اختصاصی یک سری مدارک را نیاز داشته باشد. برای اطلاع از این که این مدارک چه هستند، باید با امور بینالملل دانشگاه مقصد خود ارتباط برقرار کرده و این مدارک را از آنها سؤال کنید.
5- با حضور در دفاتر صدور ویزای کانادا یا کنسولگری فرمهای زیر را پر کنید
بعد از ارائه مدارک فوق، باید در یک دفتر صدور ویزای کانادا یا کنسولگری، چهار فرم زیر را پر کنید:
- فرم نهایی درخواست ویزای تحصیلی از کانادا
- فرم اطلاعات خانواده
- فرم تعیین سرپرست برای افرادی که زیر 18 سال هستند
- فرمی به نام اسکجل وانسفارت کانادا
به یاد داشته باشید که تمام اطلاعات درخواست شده در این فرم ها را به طور کامل پر کنید. در این صورت با احتمال بیشتری درخواست ویزای تحصیلی کانادا توسط افسران بررسی، تائید خواهد شد.
6- اگر به ثبت اثر انگشت و چهره نگاری ( بایومتریک) نیاز بود، به دفتر کنسولگری مراجعه کنید
برخی از کشورها از بایومتریک معاف هستند. در خصوص ایران این موضوع ثابت نیست. یعنی در برخی از برهههای زمانی افراد باید مدارک بایومتریک را ارائه کنند و در برخی زمانها نیازی به آن نیست.
به هر حال اگر دفتر مهاجرتی که از طریق آن اقدام به دریافت ویزای موقت تحصیلی کردهاید اعلام کند که برای تکمیل مدارک خود، به اسکن بایومتریک نیاز دارید، آن را بپذیرید. برای ثبت این اطلاعات باید به دفتر کنسولگری مراجعه کنید. ضمناً باید هزینه آن را که 85 دلار کانادا است، پرداخت کنید
7- هزینههای مربوطه را پرداخت کنید
هزینه صدور ویزا، باید به دولت کانادا پرداخت شوند. پرداختهای سفارت همگی به صورت اینترنتی انجام میشوند.
پس از ثبت درخواست اینترنتی و از طریق حساب کاربری که در سایت اداره مهاجرت کانادا دارید، باید هزینهها را پرداخت کرده و از رسید آن پرینت بگیرید. یک نسخه از رسید را ضمیمه درخواست خود کنید و یک نسخه از آن را برای خود نگه دارید.
در صورت درخواست غیر اینترنتی یا کاغذی باید از طریق یکی از کارتهای اعتباری مانند ویزا کارت و مستر کارت هزینهها را پرداخت کرده و رسید پرینت شده را ضمیمه پرونده کنید.
به یاد داشته باشید که نتیجه درخواست ویزای تحصیلی شما هرچه که باشد، پس از شروع بررسی پرونده، هزینه پرداختی قابل بازگشت نیست.

8- منتظر پاسخ درخواست ویزای خود بمانید و صبور باشید
بعد از ثبت درخواست و ارائه تمام مدارک مورد نیاز، به طور متوسط چیزی در حدود 15 هفته طول میکشد که مراحل پردازش مدارک و صدور ویزا انجام شود. البته این مدتزمان برای برخی از کشورها بسیار کمتر و برای برخی دیگر طولانیتر است.
بهتر است در طول این مدت صبور باشید و تا جائیکه که میتوانید روی دانش زبان انگلیسی یا فرانسه خود کار کنید.
8 مرحله فوق اصلیترین مراحل اقدام برای ادامه تحصیل در کشور کانادا است. اکنون چند پرسش پرتکرار که در روند اخذ اقامت تحصیلی در کانادا از سوی متقاضیان زیاد پرسیده میشود را مطرح و به طور جامع به آن پاسخ میدهیم.
برای اخذ نامه پذیرش دانشگاه به مدرک زبان انگلیسی نیاز است؟
ممکن است در طی درخواست(اپلای) نامه پذیرش از دانشگاه مقصد، از شما مدرک معتبر زبان درخواست شود. این قانون در بسیاری از مراکز آموزشی کانادا وجود دارد. به هر حال بدیهی به نظر میرسد که برای حضور در کلاسهای درسی که به زبان انگلیسی برگزار میشود، تسلط به این زبان ضروری است
اما مدرک معتبر از نظر دانشگاه های کانادا یکی از 3 مدرک زیر است:
- آیلتس
- کمبریج انگلیس در سطح Advanced
- تافل
البته ارائه مدرک زبان انگلیسی در لیست مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای دانشجویی کانادا نیست. اما شاید بد نباشد که این مدرک را نیز با سایر مدارک خود ارسال کنید.

هزینه ویزای تحصیلی کانادا چقدر است؟
برای آنکه قدم محکمتری به منظور درخواست پذیرش از دانشگاههای کانادا بردارید و برای تحصیل به این کشور مهاجرت کنید، باید در خصوص هزینههای پیش روی خود دیدگاه روشنی داشته و برای تأمین آن آماده باشید.
اولین هزینهای که باید برای تحصیل در کانادا بپردازید، هزینه درخواست ویزا است. هزینه درخواست ویزای تحصیلی در کانادا، در زمان تدوین این مقاله در دی ماه 1398، مبلغ 150 دلار کانادا است.
به یاد داشته باشید که بعد از ورود به کانادا برای تحصیل، به منظور تمدید ویزای تحصیلی خود باید هربار مبلغ 350 دلار کانادا را نیز بپردازید. 200 دلار از این مبلغ برای حفظ وضعیت تحصیلی و 150 دلار دیگر هزینه صدور ویزای مجدد است.
همچنین میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی کانادا 15 هزا دلار است.
هزینه 85 دلاری بایومتریک نیز یکی دیگر از هزینههایی است که باید پرداخت کنید. توجه داشته باشید که به دلیل بسته بودن کنسولگری کانادا در ایران، بایومتریک در کشور سومی مانند ترکیه یا امارات باید انجام شود که طبیعتاً هزینه سفر به این کشورها نیز در لیست هزینههای شما قرار خواهد گرفت

هزینه پذیرش از سوی دانشگاه یا مراکز آموزشی کانادا که به آن Application Fee گفته میشود نیز یکی دیگر از هزینههای الزامی شما خواهد بود. این که عدد Application Fee چه میزان است بستگی به دانشگاه مورد نظر شما دارد.
شما برای مدتزمان حضور خود در کشور کانادا ملزم به داشتن بیمه معتبر سلامت هستید. بنابراین باید 600 دلار کانادا نیز برای خرید چنین بیمهای کنار بگذارید.
اگر طول دوره آموزشی شما بیش از ۶ ماه به طول بیانجامد، ممکن است بسته به اینکه طی یک سال پیش از ورود به کانادا در چه کشوری زندگی کرده یا به آن سفر کردهاید، نیاز به معاینه پزشکی داشته باشید. البته اگر طی یک سال گذشته از ایران خارج نشده باشید، نیازی به معاینه پزشکی نخواهید داشت
هزینه معاینه پزشکی شامل هزینههای رایج ویزیت پزشک و انجام آزمایشهای مربوطه میشود. بنابراین اگر افسر پرونده شما تشخیص دهد که باید معاینات پزشکی روی شما صورت بگیرد، هزینه آن نیز به عهده شما خواهد بود.
در نظر داشته باشید که هزینه ویزا تنها بخشی از هزینههای شماست. حتماً در خصوص هزینههای زندگی در کانادا در مدت زمان تحصیل و البته شهریه ماهانه یا ترمی دانشگاه یا مرکز آموزشی خود نیز بهاندازه کافی تحقیق کنید.
لطفا باز هم مقالات بیشتری برامون بزارید
سلام دوست عزیز
سلامت باشید، به جز اخذ ویزای تحصیلی کانادا اگر موضوعی مد نظرتون هست اعلام بفرمایید حتما مقاله در موردش منتشر خواهیم کرد.