آشنایی با 24 ویزای اقامت موقت و دائم کانادا
بنا به دلایل بسیاری کشور کانادا مقصد عالی و ایده آلی برای مهاجرت است. پیشرفت اقتصادی چشمگیر، امنیت بالا، ثبات اقتصادی و کیفیت بی بدیل نظام آموزشی تنها چند دلیل از هزاران دلیلی است که مهاجران را از سراسر دنیا به این کشور میکشاند و باعث میشود که افراد دنبال ویزای اقامت باشند.
این کشور در صدر انتخاب مردم ایران برای مهاجرت است. اما پرسش این است که شرایط اقامت در کانادا چیست؟ چطور میتوان اقدام به اخذ اقامت کانادا کرد؟ آیا برای اقامت دائم کانادا یا اقامت موقت راه بسیار طولانی و پر چالشی در پیش است یا میتوان با مهیا کردن شرایط، به اخذ اقامت کانادا امید داشت؟ این مطلب به طور اجمالی در خصوص شیوههای مهاجرت به کانادا، چه به صورت دائم یا موقت، اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار خواهد داد.
بنابراین اگر خواندن این مقاله نخستین قدم شما برای آشنایی با روشهای اخذ اقامت کانادا است، باید بگوییم که قدم اول مسیر مهاجرت به این کشور را درست برداشتهاید. این مقاله شامل سرفصلهای زیر میشود:

- روشهای اخذ ویزای اقامت موقت در کانادا
- روشهای اخذ ویزای اقامت دائم در کانادا
انواع شیوههای مهاجرت به کانادا
در نخستین قدم باید بدانید که اقامت در کانادا به دو شیوه دائم و موقت امکان پذیر است.
اقامت موقت کانادا
ویزای اقامت موقت کانادا در شرایطی صادر میشود که شما قصد داشته باشید برای مدتزمان محدود و مشخصی در این کشور بمانید. البته باید این هدف خود را اثبات نیز بکنید. یعنی افسرانی که پرونده درخواست ویزای موقت شما را بررسی میکنند باید مطمئن باشند که شما پس از طی مدت زمان تعیین شده، بدون هیچ دردسری خاک کانادا را ترک خواهید کرد.
تنها در این صورت با درخواست شما برای اخذ ویزای موقت کانادا موافقت خواهد شد.
اقامت دائم کانادا
در صورتی که قصد شما از ارائه درخواست ویزای کانادا، اقامت دائم در این کشور باشد، ویزای اقامت دائم کانادا برای شما صادر میشود. البته موضوع به همین سادگیها نیست. یعنی شما باید شرایط لازم برای مهاجرت به این کشور را داشته باشید.
اما در صورتی که موفق به اخذ اقامت کانادا شوید، شهروند رسمی این کشور محسوب شده و از کلیه حقوق مادی و معنوی یک شهروند کانادایی برخوردار خواهید شد.
روشهای اخذ ویزای موقت کانادا
به صورت کلی شما میتوانید با 12 شیوه مختلف اقدام به اخذ ویزای موقت کانادا کنید. این 12 شیوه به صورت کلی شامل موارد زیر میشود:

-
ویزای تحصیلی
چنانچه شما به عنوان یک دانش آموز یا دانشجو، قصد ادامه تحصیل در کشور کانادا را داشته باشید، میتوانید ویزای تحصیلی بگیرید.
-
ویزای توریستی
همانطور که از نام این ویزا پیداست، ویزای توریستی یک ویزای موقت است که برای کسانی صادر میشود که قصد دارند به عنوان توریست یا مسافر برای مدت زمان کوتاهی در کشور کانادا باشند و از این کشور دیدن کنند.
-
سوپر ویزای کانادا
سوپر ویزا یک ویزای خاص است که برای والدین افرادی صادر میشود که شهروند رسمی کانادا باشند. یعنی در صورتی که یک شهروند کانادایی بخواهد والدین خود را برای مدت زمان 10 سال از کشور دیگری به کانادا دعوت کند و در کنار آنها زندگی کند، میتواند برای ایشان درخواست صدور سوپر ویزا بدهد.
-
ویزای کاری
اگر شما از سوی یک شرکت معتبر کانادایی درخواست همکاری داشته باشید، میتوانید برای طول مدتی که همکاری شما با آن مجموعه طول میکشد، ویزای کاری دریافت کنید.
-
ویزای کسب و کار یا نمایندگی
چنانچه قصد داشته باشید از کسب و کار موفق خود در ایران، یک نمایندگی فعال نیز در کشور کانادا راه اندازی کنید، میتوانید از امکانات ویزای کسب و کار یا نمایندگی استفاده کنید.
-
اقامت موقت
اغلب ویزاهای اقامت موقت در کانادا چند ماهه هستند. اما اگر قصد شما از عزیمت به کشور کانادا اقامتی در حد 2 هفته باشد، میتوانید از ویزای اقامت موقت که به آن TRV گفته میشود استفاده کنید.
-
ویزای کار در تعطیلات
البته امکان اخذ این ویزا برای ایرانیها فراهم نیست. اما بد نیست بدانید که این ویزا به دانشجویان یا دانش آموزان کشورهای مختلف اجازه میدهد که در تعطیلات طولانی مدت خود، مثل تعطیلات تابستانی، برای کار به کشور کانادا سفر کنند.
-
ویزای اهدای عضو
اگر فردی برای درمان بیماری خود نیازمند دریافت عضو باشد، میتواند از کانادا ویزای اهدای عضو بگیرد.
-
ویزای تولد کودک
آیا شما نیز مایلید فرزند خود را در کشور کانادا به دنیا بیاورید؟ چون میدانید که در این صورت از لحظه تولد او شهروند رسمی کانادا محسوب میشود؟ پس میتوانید ویزای تولد کودک بگیرید. احتمالاً در چند سال اخیر در خصوص افرادی که این کار را کردهاند زیاد شنیدهاید.
-
ویزای تسهیلات
این ویزا مخصوص شهروندان دو تابعیتی کانادا است. ضمن آنکه صدور این ویزا شرایط بسیار خاص و پیچیدهای دارد.
-
ویزای دیپلماتیک
دیپلماتها یا همان سیاسیون یک کشور برای سفر به کانادا به منظور شرکت در جلسات خاص نیاز به اخذ ویزای دیپلماتیک دارند.
-
ویزای محرمانه
این ویزا یکی از موارد خاص ویزا است. افرادی که از نظر سِمت در موقعیت ویژه سیاسی یا اجتماعی قرار دارند و باید برای منظور خاص یا حتی به عنوان گردشگر به کشور کانادا سفر کنند، میتوانند درخواست ویزای محرمانه بدهند.
12 مورد فوق، 12 روش گوناگون برای دریافت ویزای موقت اقامت در کانادا بود. اکنون میتوانید در ادامه این مطلب 12 ویزای اقامت دائم در کانادا را بشناسید.
روشهای اخذ ویزای اقامت دائم در کانادا

-
ویزای اکسپرس اینتری
این ویزا یکی از پر مخاطب ترین روشهای اخذ اقامت دائم در کانادا است. در این روش در صورتی که شما در یک شغل خاص، که مورد نیاز کشور کانادا است، مهارت کامل داشته باشید، میتوانید برای اخذ اقامت دائم کانادا، درخواست ویزای اکسپرس اینتری کنید. این برنامه خود شامل سه زیر برنامه میشود که به قرار زیر است:
- برنامه تجاری متخصصان فدرال
- نیروی کار ماهر فدرال
- برنامه تجربه کانادایی
-
ویزای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
چنانچه مبلغ 2 میلیون دلار کانادایی داشته باشید، میتوانید برای اخذ ویزای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری اقدام کنید. در این صورت باید به مدت 5 سال 12 هزار دلار کانادایی خود را به دولت این کشور بدهید و توقع دریافت هیچ گونه سودی از این سرمایه گذاری را نداشته باشید.
-
برنامه کار آفرینی
همانطور که از نام این برنامه مهاجرتی پیدا است، در صورتی که فردی بتواند کسب و کار موفقی یا استارت آپی را که ارزش آن حداقل یک سوم یک کسب و کار کانادایی باشد، در این کشور راه اندازی کند، و حداقل 300 هزار دلار کانادایی سرمایه داشته باشد، میتواند از طریق برنامه کارآفرینی اقدام به مهاجرت دائمی به کانادا کند.

-
ویزای خود اشتغالی
یکی دیگر از انواع شرایط اقامت کانادا، اخذ ویزای خود اشتغالی است. این ویزا به ورزشکاران، کشاورزان و هنرمندانی داده میشود که بتوانند در کشور کانادا کسب و کار موفقی در زمینه تخصص خود راه اندازی کرده و از آن امرار معاش کنند.
-
ویزای استارت آپ
اگر شما ایده نوینی دارید و مطمئن هستید که امکان عملی شدن دارد، میتوانید از طریق ویزای استارت آپ اقدام به اخذ ویزای اقامت دائم کانادا را کنید. البته شرایط پذیرش درخواست شما تحت برنامه ویزای استارت آپ کمی پیچیده است. به طور مثال شما حق سرمایه گذاری مالی روی طرح پیشنهادی خود را ندارید. برای استارت آپ خود باید یک سرمایه گذار معتبر کانادایی که یک شرکت مورد تائید است پیدا کنید.
-
برنامه پرستاران یا مراقبان تمام وقت
این برنامه مخصوص پرستاران یا بهیارانی است که دانش، مهارت و مدرک مراقبت از افراد کم توان جسمی، ذهنی یا کهنسالان در منزل را داشته باشند.
-
ویزای حمایت خانواده
شهروندان رسمی کانادا میتوانند برای همسر یا فرزندان خود اقدام به اخذ ویزای اقامت دائم با عنوان ویزای حمایت خانواده را بکنند.
-
ویزای پناهندگی
این ویزا مخصوص پناهجویان سیاسی یا افرادی است که اگر به کشور خود بازگردند با خطر جانی یا محاکمههای ناعادلانه روبهرو میشوند.
-
برنامه کاندید استانی
این برنامه نیز در حوزه تخصص افراد در رشتههای علمی یا فنی خاص عمل میکند. به این معنی که اگر فردی در رشته خاصی مهارت داشته باشد، بعد از اخذ ویزای اقامت دائم خود به استان هایی در کانادا فرستاده میشود که درخواست نیروی کار با مهارت های خاص را داده باشند.
-
برنامه پایلوت مهاجرتی روستایی و شمالی
چون دولتمردان کشور کانادا تمایل دارند افراد بیشتری در سرزمینهای کم جمعیت و روستایی این کشور زندگی و کار کنند، این برنامه را تصویب کرده است. در این صورت فرد متقاضی اخذ ویزای اقامت دائم کانادا بعد از مورد تائید قرار گرفتن به سرزمینهای شمالی این کشور یا مناطق روستایی فرستاده میشود.

-
برنامه پایلوت مهاجرتی آتلانتیک
این برنامه نیز تحت شرایط خاصی به افرادی که متقاضی کار و زندگی در چهار استان جزیره پرنس ادوارد، نوا اسکوشیا، نیوفاندلند و لابرادور و نیوبرانزویک باشند، ویزای اقامت دائم کانادا را اعطا میکند.
-
ویزای نیروی کار منتخب کبک
استان فرانسوی زبان کبک، به افرادی که به زبان فرانسوی تسلط کامل داشته باشند، همچنین در یک رشته خاص مهارت داشته باشند، نیاز دارد. البته این بخشی از شرایط اقامت در کانادا با ویزای نیروی کار منتخب کبک است. به هر حال اگر تمایل داشته باشید در این استان کار و زندگی کنید، میتوانید از طریق این ویزا، برای اخذ اقامت دائم کانادا اقدام کنید.
در پایان باید یک بار دیگر بر این نکته تأکید کنیم که هرکدام از این 24 شیوه مهاجرت به کانادا شرایط و قواعد خود را دارد. در حقیقت برای رسیدن به مقصد نهایی که اخذ اقامت دائم یا موقت در کانادا است باید با چالشها و شرایط مختلفی روبهرو شوید تا بتوانید در نهایت ویزای این کشور را دریافت کنید.
ممنون از مقاله خوبتون
سلام دوست عزیز
سلامت باشید، اگر سوالی در مورد اقامت دائم کانادا داشتید حتما مطرح بفرمایید.