چگونه ویزای استارت آپ کانادا بگیریم+ هزینه ها و شرایط
اگر شما ایده ناب و دسته اولی دارید که قدرت و کیفیت لازم برای تبدیل شدن به یک استارت آپ را دارد، بخت زیادی برای امکان مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ را دارید. اکنون چند سالی است که کشور کانادا به افرادی که ایدههای نوین استارت آپی دارند، در ابتدا ویزای استارتاپ کانادا، که یک ویزای موقت 6 ماهه است، اعطا میکند.
اما امکان تبدیل کردن این ویزا به ویزای اقامت دائم بسیار زیاد است. به هر حال کانادا از نظر علم و فنآوری کشور رو به رشدی است. به همین سبب از طرحهای جدید و قابل دفاع استارت آپی استقبال و از صاحبان آنها پذیرایی میکند. البته برای آنکه یک طرح در این کشور پذیرفته شود و ویزای استارت آپ کانادا به آن تعلق بگیرد، باید از مراحل و شروط بسیاری عبور کند.
اگر شما تمایل دارید طرح استارت آپی خود را در کشور کانادا ارائه و پیاده سازی کنید و در قدم دوم قصد دارید ویزای استارت اپ کانادا را دریافت و بعد آن را تبدیل به ویزای اقامت دائم کنید، این مطلب را تا انتها بخوانید تا مراحل این مسیر را برای شما تشریح کنیم. در این مقاله شرح خواهیم داد که ویزای استارت آپ چیست و چطور میتوان آن را اخذ کرد؟
استارت آپ چیست؟
هر نوع فعالیت جدید و نوپا را استارت آپ Start_up میگویند. البته به دلیل آنکه در سالهای اخیر این واژه را از رسانهها بسیار شنیدهایم، کم و بیش آن را میشناسیم. ضمن آنکه تصور اغلب ما بر این است که استارت آپ ها لزوماً در حوزه تکنولوژی یا فنآوری فعالیت دارند.
اما این ویژگی اصلی استارت آپها نیست. استارت آپ در واقع یک کسب و کار جدید است. کسب وکاری که میتواند در حوزه تکنولوژیهای نوین باشد یا نباشد.

اما در تعریف این واژه یک صفت دیگر نیز وجود دارد و آن فعالیت در شرایط ابهام است. یعنی تردید زیادی وجود دارد که این کسب و کار ثبات داشته باشد و رونق بگیرد. به دلیل آن که پیش از این هیچ کس آن را به شکلی که اکنون فعالیت میکند، بنیانگذاری و اداره نکرده است.
به این مفهوم که نمیتوان مطمئن بود که دیر یا زود این طرح تازه به سود دهی مالی خواهد رسید و مصرفکنندههای بیشماری خواهد داشت یا خیر؟ یعنی بیم شکست به اندازه امید به رشد در آن قوی است.
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
اگر طرح نوپای شما قابل ارائه و دفاع باشد، بیزینس پلن مشخصی داشته باشد و بتواند شرکتهای دانش بنیان کانادایی را مجاب کند که روی آن سرمایهگذاری کنند، کشور کانادا به شما و تمام اعضای خانوادهتان ویزای استارت آپ میدهد. این ویزا یک ویزای اقامت موقت 6 ماهه است. اما اگر پیاده سازی این طرح نیاز به مدت زمان بیشتری داشته باشد، میتوانید ویزای خود را تبدیل به ویزای اقامت دائم یا (PR) کنید.
مدت زمان گرفتن ویزای استارت اپ کانادا به طور میانگین می تواند بین 6 تا 18 ماه به طول بینجامد. این مدت زمان برای مواردی چون نوشتن بیزنس پلن، بررسی مدارک و دریافت نامه تاییدیه از صندوق سرمایه گذاری و بیشترین زمان برای دریافت ویزا بعد از تکمیل مدارک در سفارت صرف خواهد شد.
توجه به این نکته بسیار مهم است که گرچه ویزای استارت آپ کانادا یک ویزای کاری محسوب میشود، اما این ویزا یک ویزای کاری بسته است. به این معنی که اگر شما ویزای استارت آپ بگیرید در واقع برای کار روی طرح خود به کانادا میروید و به طور قانونی اجازه کار کردن در هیچ طرح یا شرکت دیگری را ندارید.
موارد مهم در اخذ ویزای استارت آپ کانادا
اکنون که شما طرح یک کسب و کار تازه را در سر دارید، میتوانید به همراه 4 نفر دیگر که هر کدام وظیفه و نقش مشخصی در این استارت آپ دارند، برای گرفتن ویزای استارت آپ کانادا اقدام کنید. به این منظور باید موارد زیر را در نظر بگیرید.

-
تیم استارت آپی حداکثر باید 5 نفره باشد
یکی از شروط شرکتهای دانش بنیان کانادایی برای تحقیق روی طرح یک استارت آپ این است که حداکثر افراد صاحب سمت در این طرح 5 نفر باشد. یعنی سازمان مهاجرت کانادا حداکثر به خانواده 5 نفر از فعالان یک استارت آپ ویزا کانادا میدهد.
-
نقش هرکدام از این 5 نفر باید تعریف شده باشد
شما نمیتوانید بیدلیل به یک استارت آپ نفر اضافه کنید. یعنی هرکدام از این 5 متقاضی که در طرح استارت آپی شما فعالیت دارند باید صاحب یک نقش مشخص و قابل توجیه باشند. در غیر این صورت نقشهای اضافی از استارت آپ حذف شده و ویزا تنها به افراد مهمتر تعلق میگیرد.
-
ویزای استارت آپ به هر طرح خام و تازهای تعلق نمیگیرد
هرکسی که ایده یک کسب و کار را در سر داشته باشد نمیتواند ویزای استارت آپ کانادا را دریافت کند. ایده باید تمام شروط زیر را داشته باشد :
- طرح نوین اولیه
- بیزینس پلن روشن و مشخص
- محصول اولیه
- قدرت و توانایی رقابت با موارد مشابه
- توانایی اثبات سرپرست گروه در اثبات رغبت و گرایش بازار برای خرید محصول یا خدمات ارائه شده به شرکتهای دانش بنیان کانادایی
تنها در صورت حصول تمام موارد فوق میتوان به امکان مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ امید داشت.
-
در تمام استان های کانادا میتوانید اقامت کنید، به جز…
تنها استانی که نمیتوانید با ویزای استارتاپ کانادایی خود در آن اقامت و کار کنید، استان کبک است. پس از هم اکنون برنامه خود را برای زندگی در سایر استان های این کشور تنظیم کنید.

-
شما امکان سرمایه گذاری روی طرح استارت آپی خود را ندارید. مگر این که…
این نکته را نیز از خاطر نبرید که شما به عنوان صاحب طرح استارت آپی امکان سرمایهگذاری مالی روی طرح پیشنهادی خود را ندارید. مگر این که شرکتی که با شما در پیاده سازی طرحتان همکاری مالی میکند از شما درخواست کند که خودتان نیز روی استارت آپ پیشنهادی سرمایه گذاری کنید. حتی در این صورت باز هم سهم شما از این سرمایه گذاری حداکثر به میزان 10 درصد خواهد بود. نه بیشتر.
اگر طرح استارت آپی شما با شکست مواجه شود، اصلاً نباید نگران لغو اقامت دائم خود باشید. سازمانی مهاجرت کانادا ریسک شکست استارت آپ را میپذیرد. بعد از اعلام شکست و پایان طرح استارت آپتان میتوانید در هر شغل دیگری که امکان آن فراهم باشد به طور قانونی کار کنید.
مراحل اخذ ویزای استارت آپ کانادا
اگر طرح شما شامل تمام موارد فوق میشود، میتوانید برای گرفتن ویزای استارت آپ اقدام کنید.برای این منظور باید:
-
برای تیم استارت آپی خود یک سرپرست تعیین کنید
سرپرست تیم موظف است طرح استارت آپ را به شرکت دانش بنیان منتخب توضیح دهد. در صورتی که توضیح طرح مسئولان شرکت را توجیه کند، آنها تصمیم میگیرند که نامه حمایتی خود را از طرح استارت آپ مطرح شده صادر کنند. گروه با در دست داشتن این نامه حمایتی میتواند اقدام به گرفتن ویزای استارت آپ از سازمان مهاجرت کانادا کند.
شرکتهای دانش بنیانی که قرار است بیزینس پلن استارت آپ شما را بررسی کنند، تحت شرایط مختلفی این کار را انجام میدهند. برای برخی از آنها ارائه داکیومنت های مستدل و بیزینس پلن مشخص کافی است. اما برخی دیگر از سرپرست گروه میخواهند که به صورت حضوری از استارت آپ خود دفاع کند. بنابراین ممکن است لازم باشد سرپرست تیم پیش از اخذ ویزای استارت آپ کانادا یک سفر به این کشور داشته باشد.
-
رضایت یکی از سه سازمان زیر را برای سرمایهگذاری روی طرح خود جلب کنید
در کانادا سه مجموعه دانش بنیان یا سازمان وجود دارد که ممکن است با شنیدن دفاعیات شما از طرح استارت آپی که دارید، راضی به سرمایهگذاری روی آن شوند. این سه مجموعه شامل موارد زیر میشوند:

1-2 : designated Canadian venture capital fund اگر بتوانید یکی از زیر گروههای این سازمان را متقاعد کنید، آنها به میزان حداکثر 200 هزار دلار کانادایی روی طرح شما سرمایه گذاری میکنند.
2-2 : designated Canadian angel investor group زیرمجموعههای این سازمان تا حداکثر 75 هزار دلار کانادایی روی طرح شما سرمایهگذاری خواهند کرد.
3-2 : Canadian business incubator program این سازمان عدد مشخصی را روی طرح شما سرمایه گذاری نمیکند. اما اگر در برنامه آموزشی آنها پذیرفته شوید، این سازمان تمام هزینههای راه اندازی استارت آپ شما را متقبل میشود.
هرکدام از سازمانهای فوق و زیر مجموعههایشان برای پذیرش یک استارت آپ، شروط و حداقلهای خودشان را دارند. برای اطلاع از این شرایط باید با آنها تماس بگیرید و بولتن قواعد آنها را دریافت کنید.
برای اطمینان از معتبر بودن شرکتی که طرح استارت آپی خود را به آنها ارائه میکنید، آدرس سایت شرکتهای منتخب را در وب سایت اداره مهاجرت کانادا جستجو کنید.
-
مهارت زبان خود را تا کسب حداقل CLB5 بالا ببرید

برای پذیرفته شدن در طرح ویزای استارت آپ باید در هر چهار مهارت زبان حداقل امتیاز 5 بگیرید. میتوانید روی زبان انگلیسی یا فرانسه خود کار کنید. جدول زیر به شما نشان میدهد که در هر مهارتی از IELTS برای زبان انگلیسی یا TEF برای زبان فرانسه چه امتیازی را باید کسب کنید تا نمره قبولی را در قسمت مهارت زبان برای اخذ ویزای استارت آپ کانادا دریافت کنید.

-
مدارک لازم برای اثبات تمکن مالی خود را آماده کنید
هزینه های استارت آپ کانادا که خود فرد باید تامین کند هزینه زندگی به مدت 6 ماه درکانادا است.
یکی از مهمترین شرایط برای مهاجرت به کانادا با ویزای استارتاپ این است که بتوانید سازمان مهاجرت این کشور را قانع کنید که برای 6 ماه اقامت خود و خانوادهتان در این کشور به اندازه کافی پول دارید. در واقع به دلیل اینکه ویزای استارت آپ کانادا یک ویزای موقتی است و در این مدت شما امکان کار کردن در هیچ شغل دیگری را ندارید، بنابراین باید از قبل اندوخته یا درآمد کافی داشته باشید.
یعنی باید بتوانید خود و خانوادهتان را تا زمان اخذ ویزای اقامت دائم در این کشور از نظر مالی تأمین کنید. عدد این اندوخته یا درآمد نیز مشخص است. طبق جدول زیر شما باید برای هر تعداد نفری که قرار است با شما به کانادا بیایند، پول داشته باشید.

مهاجرت از طریق استارت آپ به چه کشورهای دیگری امکان پذیر است؟

شاید بد نباشد که در پایان به این نکته اشاره کنیم که تنها کشور کانادا نیست که به متقاضیانی که طرح جدیدی برای کسبوکار دارند ویزای استارت آپ اعطا میکند. کشورهایی همانند فرانسه، هلند، شیلی و چند کشور دیگری نیز این امکان را برای مهاجران فراهم کردهاند.
البته کشور کانادا در این زمینه پیشرو است. سالانه چیزی در حدود 2750 طرح استارت آپ در این کشور مورد پذیرش و حمایت مالی قرار میگیرد. به هر حال یک استارت آپ در حالت خوشبینانه میتواند برای مردم یک کشور کار آفرینی کند. همچنین خدمات خوبی به شهروندان بدهد.
واقعا مقاله مفیدی بود ممنون
سلام دوست عزیز
ممنون از شما اگر سوالی در مورد اخذ ویزای استارت آپ کانادا داشتید در خدمت شما هستیم.